Skip to main content

Tot mai mulți elevi din Oradea în proiectul Senat Junior

Senat Junior l-a adus pe senatorul Adrian Hatos la Liceul Ortodox “Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, pentru o întâlnire cu elevi de clasa a 7-a și a 8-a. 

“M-a surprins plăcut bogăția de cunoștințe privind arhitectura statului de drept, a mecanismelor democratice și a proceselor politice specifice democrației pluraliste. Copiii de aici își cunosc drepturile, au noțiunea responsabilităților cetățenești și au nevoie doar de mecanisme de reprezentare și de consultare pentru problemele vârstei. Și, evident, de adulți responsabili care să pună mai presus de interesele de moment cauza viitorului pe termen lung. 
După aceste întâlniri solicitante (nu s-au mai oprit din pus întrebări și din observații) dar pline de substanță și vioaie, am rămas cu un puternic sentiment de optimism privind viitorul democratic al țării. Am apucat să vorbim și despre dependența de device-uri, dar și despre imaginea proastă a Parlamentului sau despre votul la 16 ani“, ne-a spus Adrian Hatos. 

Acesta s-a mai întâlnit cu elevii clasei a 8-a C de la Colegiul Național Emanuil Gojdu, în cadrul programului Senat Junior, unde a explicat procesul legislativ și unde a constatat că acești copii încă, de 14-15, își cunosc drepturile și obligațiile și au păreri destul de clare despre ceea ce își doresc de la școală. 

Senat Junior își face tot mai mulți prieteni la Oradea. 
Vă mulțumim!