Skip to main content

Juniorul, peste 60 de întâlniri, cu elevi din toată țara

👏 Proiectul Senat Junior, primul de acest gen al unei instituții publice din România, a adunat anul școlar trecut peste 60 de întâlniri, uneori cu câte 2-3 clase de copii din toată țara. Iar întâlnirile au fost față în față și online. Prima dintre ele a fost între un senator de Bihor cu o clasă din Tulcea :) 

Senatorii din Grupul de prietenie au intrat în dialog cu copii de la clasa I până la clasa a XII-a, iar subiectele au fost diverse, de la ghiozdanele prea grele, la digitalizarea manualelor, de la masa caldă în școală la programa prea stufoasă.

Mai bine de 2000 de copii din Tulcea, Oradea, Galați sau Hunedoara, București sau Arad ne-au împărtășit problemelor lor la clasă, dar și proiectele lor.

Cel mai încântați am fost de propunerile lor de legi, care au legătură cu protejarea mediului, viața de familie, manualele școlare sau folosirea mai bună a resurselor la dispoziția școlii.  

Le mulțumim lor, dar mai ales profesorilor lor, care i-au înscris în proiect și ne-au dat ocazia să îi cunoaștem! ❤ Aici, copiii erau uimiți de informațiile pe care le primeau, într-o întâlnire online :)