Skip to main content

CONCURS

De Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, vrem să publicăm cele mai inspirate mesaje video din partea claselor de elevi, mesaje despre drepturile copiilor.

Așadar, așteptăm până pe data de 16 noiembrie mesajele voastre video, înregistrate împreună cu colegii, de maxim 1 minut, cu tema “DREPTURILE NOASTRE“, pe adresa senatjunior@senat.ro. 

Ne pot trimite mesaje atât clasele de copii care au intrat în proiectul Senat Junior și au participat la întâlniri cu senatorii, cât și clase noi.

Cele mai pline de imaginație mesaje / clipuri vor fi popularizate de Senat pe conturile sale de social media.


👉 Ziua Internațională a Drepturilor Copilului este sărbătorită anual, pe 20 noiembrie.

👉 Conform Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, la 14 decembrie 1954, Adunarea Generală a ONU a adresat ţărilor din întreaga lume (Rezoluţia 836, IX) rugămintea de a organiza, începând cu 1956, un eveniment anual, intitulat Ziua universală a copiilor, o zi dedicată copiilor din întreaga lume, o zi prin care drepturile copiilor să fie promovate şi sărbătorite. Cinci ani mai târziu, la 20 noiembrie 1959, Adunarea Generală a ONU adopta Declaraţia pentru Drepturile Copiilor, care defineşte drepturile copilului la protecţie, educaţie, îngrijire a sănătăţii, adăpost şi o alimentaţie potrivită. La aceeaşi dată, în 1989, Adunarea Generală a ONU a adoptat Convenţia pentru Drepturile Copiilor.