Skip to main content

Senat Junior s-a întors în clasă!

„Tinerii aceștia vor și pot să facă diferența! Vă sunt recunoscătoare, dragilor, pentru energia și optimismul pe care mi le-ați insuflat!”

Este mesajul Monicăi Anisie, senator – prieten al copiilor, pentru elevii Liceului Teoretic "Dr. Mioara Mincu" din București, pe care i-a vizitat și cărora le-a vorbit despre legi și Legislativ, despre diferențele dintre legi și ordonanțe, despre rolul Senatului și misiunea senatorilor. 

Monica Anisie: Auzisem de energia lor pozitivă și de entuziasmul generat de reluarea activităților Senat Junior încă de la înscrierea lor în program. Dar realitatea a fost peste așteptări: tineri frumoși, veseli, bine pregătiți, preocupați de drepturile și responsabilitățile lor în societate și deosebit de curioși privind activitatea Senatului și modul în care iau naștere legile în România.”

La fiecare întâlnire marca Senat Junior apreciem implicarea, entuziasmul și, mai ales, curiozitatea copiilor în legătură cu activitatea din Parlament. Cum măsurăm toate astea? Prin numărul uriaș de întrebări pe care senatorii le primesc :) 

Proiectul Senat Junior crește cu fiecare întâlnire între elevi și senatori, cu fiecare curiozitate a lor lămurită, cu fiecare explicație pe care elevii o înțeleg despre importanța legilor și despre modul în care acestea iau naștere.  

Vă mulțumim!