Skip to main content

Școala "Pia Brătianu" din București, în proiectul Senat Junior

Monica Anisie: O nouă vizită Senat Junior, într-o săptămână specială, în care am sărbătorit 1an de când există Grupul de prietenie copii-senatori! Astăzi m-au primit cu brațele deschise elevii clasei a IV-a E, învățătoare Florina Ion, de la Școala Gimnazială "Pia Brătianu" din București, unitate de învățământ care la anul împlinește 100 de ani”.

Membră a Grupului de prietenie copii – senatori, Monica Anisie a avut ocazia, din nou, prin intermediul proiectului Senat Junior, să le explice elevilor ce înseamnă Parlament bicameral, când devin cetățeni copiii, ce drepturi au și, mai ales, cum se votează o lege. Acest proces până acum necunoscut elevilor clasei vizitate a fost foarte interesant pentru copii, care au propus la rândul lor o lege pentru sortarea gunoiului și au propus ca cei care o respectă să fie premiați 😊

A fost o întâlnire binevenită chiar în săptămâna drepturilor copiilor, drepturi celebrate pe 20 noiembrie. Tocmai de aceea, elevii de la Pia Brătianu s-au grăbit să ne spună ce drepturi au. Cel mai frumos a fost: DREPTUL LA IUBIRE!

Fiecare întâlnire dintre senatori și copii reprezintă o bună ocazie pentru elevi de a înțelege mult mai bine noțiuni predate la clasă. Curiozitatea lor și întrebările pe care le adresează ne confirmă interesul acestora pentru legi, pentru rolul parlamentarilor sau parcursul unei inițiative legislative. Și le mulțumim pentru asta!