Skip to main content

Senat Junior a ajuns la Lupeni

Lucica Dina Muntean, membră a Grupului de prietenie copii – senatori: “La Școala Gimnazială Nr.3 Lupeni, am desfășurat o activitate minunată cu clasa a VIII-a (diriginte prof. Vlaicu Octavia), în cadrul proiectului 𝐒𝐞𝐧𝐚𝐭 𝐉𝐮𝐧𝐢𝐨𝐫𝐆𝐫𝐮𝐩𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐢𝐞𝐭𝐞𝐧𝐢𝐞 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢-𝐬𝐞𝐧𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢. Într-o școală aflată în plină renovare copiii și profesorii își vedeau liniștiți de treburile lor, așteptând să vadă cum va decurge întâlnirea lor cu un senator al României. Iar întâlnirea care a avut loc ne-a umplut tuturor sufletele cu energia pe care numai copiii o pot dărui atunci când ascultă cu atenție ceea îi interesează și vorbesc liber și deschis despre problemele care îi privesc. „Lecția” de astăzi a fost despre Parlamentul României, despre munca parlamentarilor și, mai ales, despre drepturile copiilor. A fost despre Valea Jiului, despre orașul Lupeni și despre educație.”

Întâlnirile Senat Junior continuă, la fel de interesante ca de fiecare dată, cu întrebări și curiozități din partea copiilor, cu explicații și lămuriri din partea senatorilor.

Elevii din Lupeni au absorbit informațiile și au fost curioși în legătură cu rolul parlamentarilor și activitatea din Senat.

Le mulțumim pentru interes și ideile bune pe care le-au expus în întâlnire!