Skip to main content

Școala Gimnazială "Nicolae Titulescu", în programul Senat Junior

Elevii clasei a VII-a A, de la Școala Gimnazială "Nicolae Titulescu" din București, au intrat în programul Senat Junior.
Au avut o primă întâlnire cu senatoarea Anca Dragu, membră a Grupului de prietenie copii – senatori, pentru care au avut multe întrebări, dar mai ales sugestii :). 

Își doresc, printre altele, program mai lejer la școală, terenuri de sport, masa caldă și săli de mese în școli.
În același timp au fost foarte interesați de activitatea senatorilor, de ceea ce înseamnă procesul prin care o lege ia naștere și mai ales de rolul legilor în viața fiecăruia. 

Nu se putea încheia mai frumos o astfel de întâlnire decât cu o invitație din partea Ancăi Dragu pentru copii, să vină la Palatul Parlamentului să îi vadă la lucru pe senatori. 

Mulțumim școlii "Nicolae Titulescu" și profesoarei Anna-Maria Bitere pentru că a vrut ca elevii săi să cunoască un parlamentar și să aibă ocazia să-i adreseze întrebări. În acest fel, orele de Educație socială pe care aceasta le predă la clasă capătă mai multă concretețe, iar cei mici vor înțelege de astăzi mult mai bine rolul instituțiilor fundamentale ale statului.
De altfel, pentru acest obiectiv Senatul derulează programul Senat Junior, în premieră în România.