Skip to main content

Școala Nr 28, Galați, în vizită la Senat

Surpriză plăcută pentru senatorul Marius Humelnicu vizita copiilor de la Școala Gimnazială Nr 28 din Galați!
Elevii și profesorii care au participat la activitățile din cadrul proiectului Senat Junior au dorit să vadă instituția despre care au învățat în timpul activităților la clasă.

Marius Humelnicu a organizat la clasele școlii din Galați simulări de vot pentru diverse inițiative legislative, cea mai disputată fiind obligativitatea uniformei școlare. Tocmai de aceea copiii au vrut să vadă locul în care acest proces legislativ se întâmplă în realitate. Sala de plen le-a plăcut cel mai mult, locul în care au venit spre ghid mai multe întrebări.

Dar și celelalte încăperi ale Palatului Parlamentului le-au atras atenția cu detaliile ce țin atât de componenta arhitecturală, cât mai ales de activitățile desfășurate aici – ședințe ale Biroului Permanent, respectiv conducerea Senatului, dezbateri pe proiecte și întâlniri cu reprezentanți ai societății civile. 

Pentru cei din clasa a VII-a, care tocmai au învățat despre Puterea Legislativă, această vizită a fost o activitate practică și cu siguranță extrem de utilă. Ne-au confirmat că nu vor mai confunda Senatul cu Camera Deputaților 😊

Le mulțumim profesorilor coordonatori pentru interesul arătat programului Senat Junior și pentru ocazia pe care ne-au dat-o și nouă să intrăm în dialog cu elevi curioși și interesați de Legislativ!