Skip to main content

Prima activitate la clasă în cadrul Senat Junior a senatorului Sebastian Cernic

Colegiul Karpen din Bacău a intrat în proiectul Senat Junior. Senatorul Sebastian Cernic a susținut prima activitate în fața elevilor de aici, în calitate de membru al Grupului de prietenie copii - senatori

Și, iată cum, peste 150 de elevi de la Colegiului ”N. V. Karpen” din Bacău au participat la dezbaterea despre „Ce înseamnă democrația”, în cadrul căreia t
inerii au fost foarte curioși să înțeleagă cum se face că democrația este un sistem politic în care puterea este deținută de cetățeni.

Ne bucurăm de fiecare dată când elevii la care ajunge proiectul sunt curioși. Iar cei din Bacău nu au făcut excepție :) Au pus zeci de întrebări despre cum funcționează Parlamentul și ce poate face un parlamentar. 


"Parlamentul are rolul de a reprezenta interesele cetățenilor și de a face legile care guvernează societatea noastră. Tinerii ar trebui să fie conștienți de importanța participării lor în procesul democratic, prin exercitarea dreptului de vot și implicarea în viața civică. Ei știu că democrația nu este un proces static, ci unul dinamic, care necesită implicare și vigilență constantă pentru a asigura funcționarea corectă și respectarea principiilor sale fundamentale. Le-am vorbit și despre separația puterilor în stat, care este un principiu fundamental al democrației și asigură echilibrul și controlul reciproc între diferitele ramuri ale statului. Le mulțumesc elevilor și profesorilor pentru implicare și interes!", a spus Sebastian Cernic după întâlnirea cu elevii din Bacău. 

Mulțumim și noi pentru interesul arătat activității Parlamentului, în general, și pentru Senat Junior în mod special! Felicitări profesorilor care au înscris clasele în proiect!

Nu uitați, platforma noastră explică pe înțelesul copiilor noțiuni ce țin de Legislativ, legiferare, dar și de cetățenie, drepturi și obligații în societate. De asemenea, la categoria Jocuri profesorii găsesc fișe de folosit la clasă, descărcabile, care sperăm să le fie utile atunci când le explică elevilor ce este Parlamentul.