Skip to main content

Grupul de prietenie copii - senatori ajunge la Galați

Senatorul Marius Humelnicu, membru al Grupului de prietenie copii - senatori, din cadrul Senat Junior, a avut timp de două zile întâlniri cu mai multe clase ale școlilor 22 și 28 din Galați. 

Elevii claselor a VIII-a A, a VI-a D și a V-a D, de la Școala Gimnazială numărul 28, au avut curiozități dar și propuneri legislative, pe care le-au dezbătut și chiar au simulat activitatea în comisiile parlamentare, trecând și prin restul procedurilor, de la obținerea avizelor până la vot. Așa s-a născut legea prin care media din clasele V-VIII să aibă 50% pondere în admiterea la liceu; și legea potrivit căreia școlile nu pot impune uniforme. 

La fel de implicați au fost și elevii claselor întâi A, B, C și D și clasele a opta B și C, ai Școlii Gimnaziale numărul 22, în activitățile desfășurate la clasă pe baza fișelor de pe site-ul Senat Junior, secțiunea Jocuri. Cu toții au răspuns întrebărilor, dar au și pus foarte multe, curioși fiind în legătură cu legile și activitatea în Parlament. 

Le mulțumim tuturor copiilor, învățătorilor și profesorilor acestora pentru implicare în proiectul Senat Junior, care explică pe înțelesul copiilor noțiuni legislative.